Sjøstjerna er en liten familerestaurant i Gågata i Kristiansund

Innredet med norsk samtidskust og gamle remedier fra klippfiskproduksjonen . Vi ønsker  med dette å binde sammen historie og nåtid , og  å skape en varm og avslappet atmosfære.

Bakgrunnen for vår meny er gammel byhistorie.

Saltet fisk, hovedsakelig torsk, ble tørket på klippene,  derav ordet klippfisk, pakket i  blikkbokser,  slike du ser rundt deg inne i restauranten, og eksportert til katolske land; ved Middelhavet og i Sør – Amerika.

Mange  vil kjenne til den tradisjonelle Bacalaoen , en gryte av klippfisk, poteter, løk, tomatpurre , olivenolje og spansk pepper. En kraftig , men ikke for sterk rett.

Vår restaurant har i flere år fått utmerkelse for å lage:  ”Nordmøres beste bacalao”.

I tillegg til den kjente bacalaoen, kan du også bestille klippfisk som boller, Bolinhos de Bacalhau , eller et stort stykke ”indrefilet” av klippfisk grillet  på portugisisk vis og servert med tomatsalat og aioli.

En av våre bestsellere har i flere år vært  ostegratinert klippfisk ,servert på en seng av salsa i følge  med chilipoteter , og hvetetortilla , på meksikansk vis.

Gjennom utstrakt handel med de latinske land, har vi lært oss mye om åpenhet , gjestfrihet og mattradisjoner.

Vi håper at du kan fornemme noe av  atmosfæren   vi finner langs Middelhavet her hos oss ; enkle og velsmakende retter bygd på spanske, portugisiske,  italienske, og meksikanske oppskrifter, god vin, gjerne rødvin fra oppskriftenes hjemland , servert  av hyggelig betjening i en uformell atmosfære.

Enkelte kvelder har vi også  glede av deilig pianomusikk i vår lille velkomstbar ”Stjerna”.

Hilsen oss på Sjøstjerna

Berit og Ole Løvold