Sjøstjerna er en liten familerestaurant i Gågata i Kristiansund

Innredet med norsk samtidskust og gamle remedier fra klippfiskproduksjonen. Vi ønsker med dette å binde sammen historie og nåtid, og å skape en varm og avslappet atmosfære.

Bakgrunnen for vår meny er gammel byhistorie.

Saltet fisk, hovedsakelig torsk, ble tørket på klippene, derav ordet klippfisk, pakket i blikkbokser, slike du ser rundt deg inne i restauranten, og eksportert til katolske land; ved Middelhavet og i Sør–Amerika.

Mange vil kjenne til den tradisjonelle Bacalaoen, en gryte av klippfisk, poteter, løk, tomatpurre, olivenolje og spansk pepper. En kraftig, men ikke for sterk rett.

Vår restaurant har i flere år fått utmerkelse for å lage: ”Nordmøres beste bacalao”.

I tillegg til den kjente bacalaoen, kan du også bestille klippfisk som boller, Bolinhos de Bacalhau , eller et stort stykke ”indrefilet” av klippfisk grillet på portugisisk vis og servert med tomatsalat og aioli.

En av våre bestsellere har i flere år vært ostegratinert klippfisk, servert på en seng av salsa i følge med chilipoteter, og hvetetortilla, på meksikansk vis.

Gjennom utstrakt handel med de latinske land, har vi lært oss mye om åpenhet, gjestfrihet og mattradisjoner.

Vi håper at du kan fornemme noe av atmosfæren vi finner langs Middelhavet her hos oss; enkle og velsmakende retter bygd på spanske, portugisiske, italienske, og meksikanske oppskrifter, god vin, gjerne rødvin fra oppskriftenes hjemland, servert av hyggelig betjening i en uformell atmosfære.

Enkelte kvelder har vi også glede av deilig pianomusikk i vår lille velkomstbar «Stjerna».

Hilsen oss på Sjøstjerna

Berit og Ole Løvold